+355 44 51 72 79
info@europeagency.al / Webmail

Lajme

Si të emigrosh në Kanada?

Europe AgencySi të emigrosh në Kanada?

Jo më kot, Kanadaja është renditur vendi i parë në botë për emigrantin. Kjo e publikuar nga një sërë botimesh të gazetarëve të ndryshem apo organizatave jo qeveritare për mbrojtjen e emigranit. Kjo për arsyen e vetme që sistemi i emigracionit Kanadez, synon thithjen e kontigjenteve profesioniste, krijimin e faciliteteve të nevojshme për intergrimin në jetën e përditshme dhe pse jo, nëse keni aftësitë e duhura të ndërtoni karrierën dhe të jeni dikush në Kanada.

Krahas sistemit klasik të përzgjedhjes së aplikuesve për emigracion në Kanada informacione të cilat gjenden në faqen zyrtare të emigracionit Kanadez www.cic.gc.ca , Provinca të ndryshme të Kanadasë, nëpërmjet vendimeve lokale provinciale, kanë miratuar një sërë programesh punësimi dhe emigrimi me qëllim lehtësimin e procedurave për tërheqjen e kontigjenteve potenciale të profesioneve të kërkuara por jo vetëm. Kjo i ka hapur rrugë jo vetëm profesionistëve në top listën Kanadeze të emigracionit mbi profesionet e kërkuara si mjek, inxhinier, IT etj, por dhe për profesione jo të listuara në listën e pozicioneve më të kërkuara. Një shembull konkret është Provinca e Quebec e cila përveç mënyrave klasike të emigrimit duke gjetur një kontratë afat gjatë pune apo studimeve, ka hartuar politika lehtësuese dhe për punëtorët sezonal të fushave të ndryshme si agrikulture, punonjës social etj. Kjo ka bërë të mundur që një kandidat  i cili ka dëshirë të provojë ëndrrën Kanadeze në Quebec, fillimisht të udhëtojë drejt këtij vendi me një kontratë të përkohëshme pune, dhe më tej nëse Quebec dhe kontrata më të cilën ka arritur qëllimin e udhëtimit drejt këtij vendi plotëson pritshmëritë e kandidatit, atëhërë mund të fillojë procedurat e rregullta të emigracionit duke qënë në Quebec.[1]

Po ashtu, politika të ngjashme mund të gjejmë dhe në provinca të tjera të ndryshme si British Columbia, Alberta etj të cilat janë fokusuar krahas të tjerave dhe në programet e punësimeve sezonale në fushën e hoteleri-turizmit qofshin këto dimërore ose verore nëpërmjet programit IEC (International Experience Canada). [2] Nëpërmjet këtij programi, nësë një kandidat është nga lista e vendeve që kanë marrëveshje me Qeverinë Kanadeze për këtë mundësi punësimi, ose nëse je i përzgjedhur nga një RO (Recognized Organization) e cila është garantuesi/sponsori i kandidatit i cili vjen nga një vend që qeveria e të cilit nuk ka marrëveshje me qeverinë Kanadeze (siç është Shqipëria në rastin konkret), gëzon të drejtën e udhëtimit drejt këtyre provincave në Kanada me një kontratë punë 1-2 vjecare ku krahas benefiteve të pagës dhe të drejtave të tjera në baze të legjislacionit vendas të punës, ka të ofruara nga punëdhënësi dhe akomodimin dhe ushqimin përgjatë gjithë kohës së qëndrimit në Kanada [3] informacione të cilat i gjeni në faqen zyrtare të www.europeagency.al . Këto kontrata pune, janë të listuara gjithashtu në “National Occupational Classification (NOC)” në sistemin Kanadez të klasifikimit të pozicioneve të punës.

Shumë profesionistë, kanë udhëtuar drejt Kanadasë duke u shpallur fitues në programin “Express Entry” i cili synonte që të tërheqë kontigjentet e profesionistëve të udhëtonin drejt Kanadasë edhe pa patur një kontratë punë e cila pas mbërritjes në Kanada, duke qenë profesionisht i një fushe të caktuar, ishte shume e thjeshtë për organet e emigracionit dhe zyrës së punës sistemimi në punë. Ne qershor të këtij viti, Qeveria Kanadeze bëri sërish ndryshime të favorshme në legjislacionin e emigracionit duke krijuar kushtet e një përshtatje mes programit “Express Entry” dhe “Federal Skilled Ëorkers Program, Federal Skilled Trades Program dhe Canadian Experience Class”, ky I fundit program I punësimit sezonal kryesisht në fushën e hoteleri-turizmit të shpjeguar dhe më lart.[4]

Por, jo të gjthë duan të udhëtojnë drejt Kanadasë si emigrant apo punonjës të një fushe të caktuar! Ka plot të rinj dhe të reja të cilët duan fillimisht të udhëtojnë drejt Kanadasë për tu arsimuar dhe më pas për të parë mundësitë e qëndrimit të ligjshëm në Kanada.

Pikerisht për këtë arsye, një shëmbull i mirë janë studimet universitare ose pas universitare. Shembull: Në programin Kolegj dhe Internship 1 dhe 2 vjecar të ofruar nga Europe Agency, një kandidat, mund të udhëtojë drejt Kanadasë më një program studimi I cili është I ndërtuar në 50% të kohëzgjatjes së programit studime dhe 50% e kohëzgjatjes internship me pagese. Degët janë të ndryshme si: menaxhim Biznesi, Menaxhim Turizmi etj ku krahas studimeve, per gjysmën e kohëqëndrimit në këtë program, kandidatët kanë mundësinë e kryerjes së një internship-I (stazh pune) professional pranë një kompanie Kanadeze ku krahas praktikës së fituar të punës, të marrin dhe një rrogë mujore bazuar ne legjilacionin vendas. Për më tepër, kandidatët për këtë program “Studimi dhe Punësimi” udhëtojnë nën kategorinë e vizës “Study Permit Ëith Ëork Authorisation” (Vizë Studenti me Autorizim Pune) me të cilën janë të ligjshëm të punojnë në Kanada deri në 6 orë në ditë nga momenti I mbërritjes. [5]

imigration_canada_europe_agency

Për më tepër, për programme të ndryshme studimi në Kanada. Në bazë të legjislacionit vendas, të diplomuarit e programeve të ndryshme, mund të qëndrojnë në Kanada si resident të përkoheshëm ose përhershëm pas diplomimit. [6]

Krahas mënyrave të lartpërmendura, në Kanada mund të emigrohet dhe nëpërmjet programeve si:

  • “Start up visa” duke krijuar një biznes dhe duke hapur vende pune për punëkërkuesit vendas
  • “Self-Employed” me vetëpunësim duke krijuar biznesin tënd në Kanada në fusha të ndryshme si kulturë atletike ne sport apo bujqësi
  • “Provincial Nominees” Duke u përzgjedhur nga një provincë e caktuar bazuar në profilin professional të kandidatit dhe politikave të emigracionit të provincës
  • “Caregiver” si punonjës social për qëndrat e fëmijëve jetim, moshave të treta etj.
  • “Atlantik Immigration Pilot” duke përfunduar studimet dhe diplomuar nga një Institucion arsimor ose duke punuar në provincat e Neë Brunsëick, Prince Edëard Island, Nova Scotia ose Neëfoundland dhe Labrador
  • “Immigrant Investors” duke investuar ne ekonomine Kanadeze me një plan biznesi të qartë dhe afatgjatë.
  • “Quebec – selected skilled ëorks” programi I provincës së Quebec për përzgjedhjen e punonjësve të kualifikuar etj.

Shpesh herë, persona të ndryshëm të cilët interesohen të emigrojnë në Kanada por të cilët nuk kanë një arsim, nuk kanë nivelin e gjuhës angleze ose franceze, nuk kanë një profil të fortë kandidati etj, behen pesimist duke menduar që ata nuk janë të duhurit për këto programe emigrimi. Kjo nuk është aspak e vertetë. Nëpërmjet qëndrave të formimit professional shtetërore ose private të akredituara, mund të fillojnë dhe ndërtojnë profilin e tyre të emigracionit duke u trajnuar në fusha të ndryshme të cilat I kualifikojnë si “skilled ëorkers” (punonjës me aftësi) gjithashtu paralelisht duke ndjekur dhe kurset e gjuhës frënge ose angleze për të arritur nivelin e kërkuar nga emigracioni dhe në një afat të shkurër kohor, nga një kandidat me profil shumë të ulët për çështjen e vlerësimit në emigracion, shndërrohet në një kandidat potencial dhe me shpresa për të qenë i sukseshëm në proçesin e tij të aplikimit.[7]

Për të aplikuar për programet e emigrimit ne Kanada, sygjerohet që fillimisht të bëni një vetëvlerësim për sasinë e pikëve që mund të grumbulloni ku për të qenë i suksesshëm, duhet të grumbulloni të paktën 67 pikë sipas sistemit të vlerësimit “Comprehensive Ranking System” Sistemi i renditjes gjithëpërfshirëse. Më pas, duke vetëidentifikuar mangësitë, mund të orientohesh drejt formimit profesional mbi profesionin ose gjuhën për të grumbulluar pikët e nevojshme për tu kualifikuar.

Për informacione të mëtejshme rreth mundësive të emigrimit në Kanada, vizitoni faqen zyrtare të emigracionit www.cic.gc.ca , në faqen zyrtare të Europe Agency osë kontaktoni në info@europeagency.al dhe +35544517279

Ermal JAURI

Konsulent Emigracioni

“Arsimi Profesional” shqiptarët e kualifikuar gati për tregun europian

British_Ambassador_Nicholas_Cannon_Europe_AgencyAmbasadori i Mbretërisë së Bashkuar në Tiranë vizitoi të enjten ambjentet e Europe Agency ku u prit nga drejtori ekzekutiv i kompanisë z.Ermal Jauri, dhe stafi i kësaj kompanie. SHTZ. Nicholas Cannon ishte i interesuar të njihej më detajisht me punën e kësaj kompanie që ndërmjetëson punësimin e shtetasve shqiptar brenda dhe jashtë vendit. Biseda mes  z.Cannon dhe z.Jauri u fokusua në kapacitetin profesional të të rinjve shqiptar, kryesisht, për të gjetur punë në Shqipëri, në vendet e BE-së, në vendet arabe etj. Lidhur me Britaninë, z.Jauri i tha Ambasadorit anglez se ka ardhur momenti që Britania të hapi dyert për shtetasit shqiptar të cilët kanë kualifikimin e duhur në sektor të ndryshëm dhe që me bintje të plot do të ishin një vlerë e shtuar për kompanitë britanike . “Besoj fort që hapja e mundësive të punësimit të stafeve të kualifikuar të punëkërkuesve  shqiptar në  Angli, do të ulte ndjeshëm kërkesat për azil dhe emigracionin e paligjshëm. Ka plot vende pune në Angli në të cilat një vendas nuk do të pranonte të punonte, ndërkohë qe ka plot punëkerkues nga Shqipëria të cilet do të ishin të gatshëm t’i zinin këto vende. Nëse liberalizimi ndodh, kompanitë angleze do të gjenin në Shqipëri staf po aq të kulalifikuar dhe profesional si në Angli por gjithashtu të gatshëm për të punuar dhe bërë karrierë në kompanitë angleze” i tha Jauri ambasadorit Cannon.

Drejtori ekzekutiv i Europe Agency e informoi ambasadorin se futja e Shqipërisë në listën e vendeve të sigurta, ka bërë të mundur që kompani të ndryshme nga Europa të hedhin sytë te punëkërkusit shqiptar. Kjo ka sjell edhe ndërmjetësimin e disa pozicioneve pune në Danimarkë, Gjermani, etj. Jauri i bëri me dije z.Cannon se vetëm ne gjashtë muajt e parë të këtij viti, Europe Agency ka arritur të ndërmjetësoj punësimin e 118 personave në mbarë botën, ndërsa janë në proces finalizimi edhe 75 kontrata të tjera. Përsa i përket vitit 2015, shifrat flasin për 680 kontrata pune, dhe më tepër se 50 studentë te cilët falë ndermjetësimit te Europe Agency, janë ulur sot në auditorët e kolegjeve dhe universiteteve më në zë në mbarë botën. Në vijim të bisedës, lidhur me tregun e brendshëm të punës, z.Jauri edhe një herë ka përsëritur se Shqipëria ka nevojë për një sistem të mirëfilltë të formimit profesional. Sipas Jaurit, kjo do të sillte zgjidhje reale për punësimin në vend.British_Ambassador_Nicholas_Cannon_Europe_Agency

“Pa formim professional të mirëplanifkuar sipas kërkesës së tregut, nuk mund të ketë punësim. Duke patur kontigjent profesionistësh të  mirëkualifikuar, shumë partner të Europe Agency, do të çelnin filialet e tyre në Shqipëri dhe të punësonin punëkërkues shqiptar në formën e “outsourcing” dhe kjo do të ndikonte ndjeshëm në shtimin e vendeve të punës” tha Jauri. Nga ana e tij ambasadori i Britanisë në Tiranë z.Cannon është shprehur i impresionuar që gjen në Shqipëri një zyrë të tillë me parametra ndërkombëtar. Për punësimin ambasadori Cannon tha se ka ndjekur nga afër këtë problematikë dhe bazuar edhe në projektin që British Council ka në Shkoder me shkollat  e formimit profesional, mendon vërtetë që ulja e nivelit të papunësisë do të mundësohej pikërisht nga promovimi dhe standardizimi i sistemit profesional, duke u bazuar kjo në kërkesën e tregut të punës ”Në këndvështrimin tim personal dhe atë të ambasadës britanike në Shqipëri, mendoj që një vend ku ka punëtor të kualifikuar, punësimi nuk eshtë kurrë nje “problem” qofshin vendet e punës brenda apo jashtë Shqipërisë. Gjithmonë do të ketë kompani që do të kërkojnë këtë  staf të kualifikuar” tha ambasadori. Cannon shtoi “Mendojmë që punësimi i rregullt jashtë vendit, jo vetëm që kthehet në një aset të zhvillimit ekonomik të vendit pasi punërorët shqiptar nëpër botë të ardhurat e tyre I sjellin në vend, por gjithashtu, sjellin në vendlindje përvojat dhe eksperiencat e ndryshme të punës që fitojnë në tregun ndërkombëtar, dhe kjo ndikon ndjeshëm në rritjen e cilësisë së shërbimit si në sektorin privat ashtu edhe në atë publik” .

Në takimin e mbajtur në zyrat qëndrore të Europe Agency në Tiranë, ambasadori britanik u njoh gjithashtu me historikun e krijimit të kësaj kompanie. Europe Agency është vlerësuar me një sërë çmimesh kombëtare dhe ndërkombëtare ku glen per të nënvizuar cumin si “Agency of the year” ne vitin 2015 nga Ministria e Mirëqënies Socilale, si dhe “Agjencia Ndërkombëtare e Rekrutimit” për vitin 2015, nga Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë.

CEO i Europe Agency pret drejtorin ekzekutiv të Odës Ekonomike Amerikane në Kosovë, Z. Arian Zeka

Arian_Zeka_Ermal_Jauri_Europe_Agency_AmCham_KosovoEurope Agency dhe Oda Ekonomike Amerikane e Kosovës zgjerojnë mundesitë e bashkëpunimit me qëllim ofrimn e vendeve të reja të punës në Kosovë dhe jashtë saj. Në Tiranë, drejtori ekzekutiv i Europe Agency z.Ermal Jauri, priti në një takim Z. Arian Zeka, drejtor ekzekutiv I Odës Ekonomike Amerikane  i shoqëruar nga Visar Hapçiu, menaxher për Politika dhe Marrëdhënie me Qeverinë e Kosovës. Takimi është përqëndruar në fushën e formimit profesional dhe punësimit në Republiken e Kosovës. Në fjalën e tij z.Zeka është përqëndruar pikërisht në mungesën e personave të kualifikuar, profesionist, në tregun kosovar.

“Nëse jemi në gjendje të zgjidhim problemin e aftësimit profesional, do të jemi në gjendje që të zgjidhim përgjightmonë problemin e punësimit” ka deklaruar drejtori ekzekutiv i Odës Ekonomike Amerikane. Nga krahu tjetër z.Jauri, i ka njohur të pranishmit me hapsirat e shumta, reale, që kompania që ai drejton  ka për mundësimin e lidhjes së kontratave të punës për qytetarët kosovarë. “Shqiptarët e Kosovës nuk kanë nevojë për emigrim të paligjshëm apo azil, atyre u duhen mundësi punësimi. Nëse në Kosovë do të kishim personel të kualifkuar, ne jemi në gjëndje, që sot, të ndërmjetësojmë punësimin e një numri të konsiderueshëm punëkërkuesish në Kosovë dhe jashtë vendit, gjithashtu agjensia jonë mund të sjell në Kosovë kompani të ndryshme të huaja të cilat sjellin në “outsourcing” stafin e tyre. Kjo do të rriste ndjeshëm numrin e vendeve të reja të punës në Kosovë. Nëpërmjet aftësimit professional të punëkërkuesve në Kosovë do të shtoheshin mundesitë e tyre për punësim  në gjithë botën, duke I bërë ata emigrant të ligjshëm dhe me një të ardhme te sigurt” ka deklaruar Jauri. Drejtori i Europe Agency e siguroi Zekën se agjensia që ai drejton do të vijojë të jap kontributin e saj në orinetimin e formimit profesional dhe punësimit në Kosovë, duke qënë edhe një herë hallkë e rëndësishme në rritjen e mundësive të punësimit brenda dhe jashtë vendit. Jauri ka marr mbeshtetjen e Odës Ekonomike të Kosoves për ç’do  iniciativë të Europe Agency Kosovo në drejtim të aftësimit profesional dhe punësimit.

Takimi i sotëm pason nje seri bashkëpunimsh të mëhershme si konferenca, panaire etj. Gjatë këtyre aktiviteteve janë ndërmjetësuar me sukses një numër I konsiderueshem të punësuarish në Kosovë dhe jashtë saj. Vetëm në pesë muajt e parë të këtij viti Europe Agency Kosovo ka ndërmjetësuar me sukses më tepër se 150 kontrata pune në mbarë botën për punëkërkues te ndryshëm të Kosovës.

Komunikatë për shtyp!

Europe_Agency_LogoDuke marrë shkas nga zhvillmet e ditëve të fundit me një agjenci punësimi në vend dhe mashtrimin e pretenduar nga personat e prekur nga kjo e fundit në ngarkim të qytetarëve shqiptarë, Europe Agency distancohet ne menyrë kategorike nga ngjarje të tilla që cënojnë rëndë punën e përditshme dhe marrëdhënien e besimit mes aplikantit dhe agjencive të punësimit.
Europe Agency, në bazë të ligjit nr.9668, datë 18.12.2006 “Për emigrimin e shtetasve shqiptarë për motive punësimi”, dhe në zbatim të marrëveshjës më Ministrinë e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë si dhe Shërbimin Kombëtar të Punësimit, informon këto të fundit periodikisht mbi mundësitë e punësimit jashtë vendit që Europe Agency ndërmjetëson, kostot, procedurat e tyre si dhe numrin e të punësuarve vazhimisht.

Europe Agency mbetet e hapur për çdo lloj kontrolli apo verifikimi të mundshëm nga organet ligjzbatuese në vend, konform ligjeve dhe rregullave ne fuqi. Ne mbështesim dhe inkurajojmë punën e organeve të hetimit në këtë drejtim dhe ftojmë edhe agjencitë e tjera të distancohen nga këto akte të turpshme që synojnë përfitimin e paligjshëm dhe mashtrimin e qytetarëve.

Një agjenci punësimi, ka mjaft sfida në konkurencën ndërkombëtare në hapjen e tregut të punës për shtetasit Shqiptar si dhe sfidat e herëpashershme të burokracive të emigracionit sipas vendeve respektive, dhe kurrsesi një sfidë shtesë në besimin e qytetarëve të vendit në lidhje me punën tonë, do të ndikonte ndjeshëm në bashkëpunimin dhe realizimin e një qëllimi të përbashkët aplikant-agjenci, “Punësimi”.

Ngjarje të tilla cënojnë marrëdhëniet reciproke të besimit midis qytetarëve dhe agjencive si dhe dëmtojnë konkurrencën e ndershme. Ndaj të gjithë aplikantët e ndryshëm në cdo agjenci të ngjashme, të kërkojnë me detaje të njihen me procedurat dhe detyrimet respektive, të kërkojnë zbatimin e legjislacionit përkatës sikurse dhe mos të ngurojnë të konsultohen më këshilltar juridik para se të ndërmarrin hapa të aplikimeve të ndryshme.

Europe Agency siguron të gjithë aplikantët e saj në proces apo të rinj se ne jemi të hapur për t’ju përgjigjur pyetjeve dhe paqartësive tuaja. Sikurse cdo lloj informacioni në lidhje me aplikimet tuaja për hir të transparencës.

Zyrat tona do të punojnë me kapacitet të plotë edhe në ditë feste. Ftojmë të gjithë qytetarët e interesuar të paraqiten pranë zyrave tona për të marrë informacionin e nevojshëm.

Gjithashtu, ju urojmë suksese aplikantëvë që do të kenë intervistat e punës në ditët në vijim.

Europe Agency

Zyra Qendrore

Jauri zgjidhet President i “Employment Albania”

IMG_7505Ministri i Mirqënies Blendi Klosi pasi ka kritikuar veprimtarinë e zyrave të punës ndërsa ka paralajmëruar se gjatë këtij viti në vëmendje do të jetë riorganizimi i tyre. Sipas ministrit është e papranueshme që zyrat e punës të mos kenë informacion për kërkesat e tregut, sikurse ka njoftuar gjithashtu oranizimin e Agjencive Private të Punësimit dhe Qendrave Private të Formimit Profesional në Shoqatën “Employment Albania” ku kreu i saj eshte zgjedhur CEO i Europe Agency, Z. Ermal JAURI

Blendi Klosi: ” Modernizimin e infrastrukturës dhe sistemit teknologjise së informacionit, me rritjen e cilësisë mbi tregun e punës. Është e pafalshme që të kemi mungesë informacioni në këtë Botë të re dhe moderne, në këtë kohë të teknologjis dhe informacionit”

Ndërkohë kreu i dhomës së tregtisë dhe Industrisë Nikolin Jaka i kushtoi rëndësi koordinimit të kërkesës me ofertën dhe për këtë kërkoi një strategji të qartë nga qeveria.

Nikolin Jaka: Në një koordinim të saktë të kërkesës dhe ofertës, është jashtëzakonisht e rëndësishme të prekim problemet dhe shqetësimet që ka sipërmarrja Shqipëtare ashtu siç duhet të koordinojmë kërkesën e punëkërkuesve. Ashtu siç duhet ti gjejmë punës njeriun, dhe jo njeriut thjeshtë një punë.

Drejtuesi i agjensisë së Punësimit Europe Agensy Ermal Jauri, deklaroi se tregu kërkon më shumë profilizim. Ai deklaroi se gjatë 2015 janë punësuar 530 punëkërkues jashtë vendit dhe 180 ne vend.

Ermal JauriËshtë orientuar formimi, drejt marrjes së një diplome pa bërë një analizë konkrete se cila është nevoja e tregut të punës, cila është nevoja e sipërmarrjes Shqiptare në këtë rast dhe jo vetëm.

Mungesa e praktikës ishte një tjetër problem i cili u ngrit nga ministri i Mirëqënies Sociale për të cilën kërkoi edhe mbështjen e bizneseve .

Liberalizmi ekonomik dhe konkurrenca globale kanë rritur fleksibilitetin ne tregun e punës. Fleksibilitet I cili ka ndikuar ndjeshem ne ndryshimin e pagave, vleresimin e punonjesve,  numrin e punëmarrësve, aftësitë e kërkuara, në lëvizjen gjeografike si dhe me kryesorja, ka ndikuar ndjeshem ne nevojen e perfeksionimit te profesioneve qe duhet te levrohen ne Republiken e Shqiperise dhe jo vetem.

Në kuadrër të Memorandumit të Bashkëpunimit ndërmjet Ministrisë së Mirëqenies Sociale dhe Rinisë dhe Europe Agency per vitin 2015 jane intervistuar mbi 3500 aplikante dhe rezultuar te sukseshem duke u punesuar jashte vendit 530 punekerkues dhe 180 punekerkues Brenda vendit ne fusha te ndryshime si: hoteleri turizem, arsim, administrate, transport etj.

Ne perfundim te analizes vjetore mbi procesin e rekrutimit, arsyeja e mos kalimit te intervistave te punes eshte kryesisht profili professional i punekerkuesve. E thene me troc punekerkuesit shqiptare mund te kene shume virtyte por nuk jane te profilizuar ne nje profil te caktuar. Kjo ishte nje arsye me shume qe ne bashkepunim te ngushte me Dhomen e Tregtise dhe Industrise Tirane identifikuam realisht nevojat e kersesave te punes nga sipermarrja.IMG_7532

Per kete qellim, u krijua dhe shoqata “Employment Albania” . Nje shoqate e cila me nje program dhe plan konkret veprimi, do te orientoje punekerkuesit drejt formimit professional sipas kerses dhe nevojes se tregut te punes te sipermarrjes, vendase dhe te huaj.

Globalizimi dhe qasja e tregut te punes ne profesione te ndryshme qofshin keto teknike apo menaxheriale, na ve perpara nje pergjegjesie dhe nje sfide e cila kurrsesi nuk mund te menaxhohet apo kalohet e vetme.

Punekerkuesit, duhet te kuptojne tashme qe jo detyrimisht te gjithe duhet te vrapojne dhe te diplomohen ne nje fushe arsisimi pa perspective. Ne inkurajojme dhe nxisim cdokend, qe te vendose ne prioritet formimin professional si nje nevoje e domosdoshme sikurse dhe nje kriter me shume per nje aplikim te mundshem punesimi ne te ardhmen.

Per vitin 2016, Agjencite Private te Punesimit te “Employement Albania” listojne 5300 vende vakante pune jashte vendit ne fusha te ndryshme si: transport, ndertim, administrate, inxhinieri, nafte, elektronike, mjeksi, bujqesi etj si dhe 1700 vende vakante pune Brenda vendit ne fusha si: fasoneri, staf sherbimi ne fabrike perpuimit te peshkut, marketing dhe shitje, security dhe call center si dhe udhezojme qendrat private te formimit professional te kesaj shoqate qe te orientojne kurset e tyre drejt kerkeses reale te tregut te punes pikerisht sipas ketyre pozicioneve vakante pune.

Ne mendojme qe nje profesionist I mire, cfaredo profiliqofte ai, nuk mbetet kurre I papune, ndaj te dashur punekerkues, para se te merrni hapin e pare te aplikimit per nje pozicion pune, Ju sugjerojme qe te orientoheni drejt kurseve apo formimit professional per pozicionin tuaj te preferuar te punes, dhe jemi te sigurte qe kurre nuk do te mbeteni te papune.

Per “Employment Albania” viti 2016, nuk do te jete viti I aplikimeve dhe mos fitimit te intervistave te punes nga punekerkues te ndryshem, por viti I “Formimit Profesional dhe Punesimit” si dy gjera aspak te ndara por ne plotesimim  te domosdoshem te njera tjetres.

IMG_7862

Tashme, dhe nNe cilesine e Presidentit te shoqates “Employment Albania”  me lejoni tju bej me dije se tek ne do te gjeni jo vetem mbeshtetje reale per punesimin tuaj, por edhe keshillim dhe perkrahje pa kufij per te gjithe ata qe vleresojne perkushtimin tone.

Te dashur punekerkues stafet tona respektive jane ne dispozicionin tuaj per cdo shqetesim apo pyetje tuajen.  Me krenari them qe Europe agency deri me tani ka treguar se ka mbeshtetur, inkurajuar dhe promovuar cdokend qe ka kerkuar nje karriere te nderkombetare pune!!

Duke falenderuar edhe nje here ministrin Klosi per mbeshtetjen dhene iniciativave  te tilla, si dhe Z. Jaka per identifikimin e kerkeses reale te sipermarrjes, ju falenderoj per pjesemarrjen

burimi: http://www.oranews.tv/vendi/punesimi-i-te-rinjve-duhet-sistem-dual-arsim-profesional-biznes/